Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна та Канада підписали угоду про зону вільної торгівлі

Україна та Канада в понеділок підписали Угоду про створення зони вільної торгівлі. Про це повідомляється на сторінці Міністерства економічного розвитку і торгівлі у Twitter.

Документ підписали перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів і міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд.

Президент Петро Порошенко заявив, що Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою набуде чинності негайно, але буде імплементована протягом 7 років.

"Канада і Україна завершили свої переговори щодо Угоди про зону вільної торгівлі, в результаті цих переговорів ми досягли остаточного завершення всіх юридичних аспектів цієї угоди", - сказав Трюдо в ході спільної заяви з президентом Петром Порошенко.

Канадський прем'єр підкреслив, що підписання угоди "полегшить доступ до ринку, створить більш прогнозований режим торгівлі".

За його словами, будуть усунені всі бар'єри в торговельних питаннях, і реалізація угоди "буде на користь обом країнам".

"Це створить нові можливості, нові робочі місця для людей двох країн, створить нові ринки для товарів і сприятиме зростанню рівня життя наших громадян, це новий сплеск розвитку наших економік", - підсумував Трюдо.

Як відомо, під час прем'єрства Арсенія Яценюка влітку минулого року було парафовано Угоду про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ