Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

Україна та Польща підписали Угоду щодо виконання програми боротьби зі сказом

Сьогодні, 9 листопада, між Міністерством аграрної політики та продовольства України і Міністерством сільського господарства і розвитку села Республіки Польща підписано Угоду щодо виконання програми боротьби зі сказом на території України у 2018 році. Про це повідомили у прес-службі Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Від української сторони документ підписав перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, від польської – Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло. Також у заході взяли участь представники Мінагрополітики, Держпродспоживслужби, Посольства Республіки Польща в Україні.

«Підписання цієї Угоди проводиться не вперше і є послідовним продовженням нашої спільної роботи для епізоотичного та епідеміологічного благополуччя як України та Польщі, так і країн Європейського Союзу», - зазначив перший заступник Міністра Максим Мартинюк.

Він додав, що впродовж останніх років Україна та Польща активно розвивають двостороннє співробітництво у сфері сільського господарства, зокрема, у питаннях забезпечення здоров’я та благополуччя тварин, науково-технічного співробітництва та органічного виробництва.

У свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні подякував за багаторічне партнерство та висловив сподівання на його системне продовження і розширення.

Довідково:

Метою підписання Угоди є забезпечення двостороннього співробітництва між Україною та Республікою Польща у сфері боротьби зі сказом у буферній зоні, обмеження поширення вірусу сказу на території буферної зони в областях, що межують з Республікою Польща.

В рамках виконання цієї Угоди передбачається проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин на території областей України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ