Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна в ПАРЄ не дала внести зміни для повернення російської делегації - Геращенко

Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи не дозволила внести зміни в регламент організації, які могли сприяти поверненню представників РФ. Про це повідомила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, передає УНН.

"Завдяки активним діям української делегації і наших партнерів, нам сьогодні вдалося змінити певні плани Аграмунта (президента ПАРЄ - ред.). Він не приховує російської риторики, сьогодні у його виступі жодного разу не прозвучало слово "Донбас", зате хвилин 5 говорив про те, як повертати Росію за стіл переговорів", - зазначила вона.

"Він не згадав Донбас, не згадав, хто привів до анексії Криму і хто розв'язав конфлікт на Донбасі, це неприпустимо. Це свідчить не просто про зміну риторики Аграмунта, а про зміну його політичної позиції. Українська делегації не збирається бути в стороні і вислуховувати дивні натяки про делегації, що заважають діалогу з Москвою", - заявила віце-спікер.

За її словами, завданням української сторони є не дати зруйнувати ПАРЄ та її принципи. "Нам вдалося перешкодити Аграмунту протягнути зміни до регламенту, які б дозволили повернути російську делегацію", - пояснила вона.

"Росіяни хотіли з голосу Аграмунта протягнути зміни, щоб третина ПАРЄ хотіла виступити проти якоїсь делегації, що полегшило б повернення російської делегації. Ми це зупинили. Ми звернулися до керівництва Європейської народної партії з проханням дати оцінку позиції Аграмунта", - повідомила Ірина Геращенко.

Як повідомлялося, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт закликав Асамблею прийняти рішення, необхідні для повернення в пленарний зал делегації Росії.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ