Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Україна відправила в Італію 5 тисяч літрів дезінфекційних засобів

Сьогодні о 7:00 з аеропорту Жуляни в Рим вилетів транспортний літак Національної гвардії України з вантажем в 5 000 літрів дезінфекційних рідин для потреб італійських медиків. Про це повідомив заступник голови Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко.
Фото Антона Геращенко.

Як зазначив Геращенко, цей жест дружби і вдячності ми робимо, пам'ятаючи про те, що італійські лікарі щодня борються за життя українців з нашої численної діаспори. На жаль, четверо українців в Італії не змогли подолати небезпечний вірус і померли.

Також Геращенко зазначив, що вчора в Італії вперше зареєстровано падіння темпів приросту кількості зареєстрованих випадків інфікування Covid-19. За даними департаменту цивільного захисту Італії, вчора захворіли лише 880 осіб. Це найнижчий показник починаючи з 10 березня.

"Карантин в Італії дає результати. Але запізнення з його введенням вже коштувало життів 17 тисячам італійців. Поставка гуманітарної допомоги організована за спеціальним Указом Президента України Володимира Зеленського. В цілому на сьогодні спиртова галузь України повністю закриває потреби країни в дезінфікуючих рідинах на основі етилового спирту і може закрити будь-які потреби Європи", - зокрема додав Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ