Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна відзначає День Європи

Українці сьогодні, 19 травня, відзначають День Європи. Це свято було встановлено в країні враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію указом президента від 19 квітня 2003 року, - 112.ua.

Зокрема, відповідним документом затверджено, що День Європи в Україні відзначається у третю суботу травня.

У цей день жителі України святкують єдність з іншими європейськими країнами.

Традиційно урочиста церемонія відкриття Дня Європи та низку зустрічей з європейськими дипломатами проходить в Києві, але і в інших українських містах вживаються урочисті заходи.

Так, сьогодні, церемонія відкриття Дня Європи відбудеться на Поштовій площі столиці в рамках фестивалю Kyiv Lights Festival. У ній візьмуть участь керівники представництва Європейського Союзу в Україні та посольств країн-членів ЄС.

Крім цього, на захід запрошені посол Польщі в Україні Ян Пєкло, посол Болгарії Красимір Мінчев, посол Австрії Герміне Поппеллер, посол Італії Давіде де Ла Чечиліа, посол Франції Ізабель Дюмон.

Також участь в урочистостях візьмуть другий секретар посольства Словаччини Браніслав Гало та другий секретар посольства Нідерландів Джейхун Остовар.

Примітно, в рамках святкування днів Європи в Україні 18-20 травня пройде Міжнародний фестиваль світла і медіамистецтва на Поштовій, Михайлівській і Контрактовій площах, Андріївському узвозі в Києві. Початок заходів заплановано на 21:00.

Також 19 травня на Контрактовій площі пройде концерт.

Від Михайлівської площі організовуються безкоштовні екскурсії по центру міста.

Президент України Петро Порошенко вже привітав громадян з Днем Європи. "Європа - це вже давно не тільки географічна категорія. Це, насамперед, - спільні цінності незалежності, демократії і поваги до людини та її прав і свобод. І українці, безсумнівно, - європейська нація, яка зробила свій цивілізаційний вибір: не менше 70% наших громадян підтримують ідею вступу України в Європейський Союз. Впевнений, що Україна неодмінно стане членом великої європейської родини! Святкуємо День Європи разом!", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

До цих привітань приєднався голова Кабміну Володимир Гройсман.

Примітно, сама ж Європа святкує свій день єднання 9 травня.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ