Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна візьме участь в операції протидії піратству біля берегів Сомалі

У зв’язку з Указом Президента України №41/2010 „Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 листопада 2009 року „Щодо участі України в операції Європейського Союзу „EU NAVFOR ATALANTA” Міністр закордонних справ України П.Порошенко направив листа Високому представнику ЄС із закордонних справ і політики безпеки К.Ештон про прийняте українською стороною рішення приєднатися до військово-морської операції ЄС з протидії піратству біля узбережжя Сомалі „Аталанта”, – повідомила прес-служба МЗС.

 

У листі також пропонується провести ближчим часом переговори між Україною та ЄС щодо практичних аспектів участі України в цій операції. Зокрема, обговорюватимуться питання, пов’язані із залученням українського контингенту до супроводження та охорони цивільних суден від нападів піратів у районі Африканського рогу.

 

Прийняття рішення щодо участі України в операції ЄС „Аталанта” є результатом тривалої підготовчої роботи, яка проводилась МЗС спільно з іншими причетними міністерствами і відомствами України. Участь в цій операції матиме важливе політичне значення у контексті залучення України до реалізації Європейської політики безпеки і оборони, а також стане вагомим практичним внеском нашої держави у зміцнення безпеки мореплавства та запобігання і протидію піратству, захист прав, свобод та інтересів громадян України.        

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ