Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна вперше стала учасницею Європейського парламентського тижня

Європейський парламентський тиждень збирає разом парламентарів з ЄС для обговорення економічних, бюджетних і соціальних питань.
Фото ілюстративне

Про це повідомив заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Олексій Мовчан. 

"Зараз з колегами-народними депутатами знаходжуся в Європейському парламенті в Брюсселі, де проходить захід для парламентарів країн-членів ЄС «European Parliamentary Week 2023» під головуванням Швеції. Україна має статус кандидата на вступ до ЄС, але нас запросили для участі в даному Парламентському заході вперше в історії", — повідомив нардеп.

За його словами, конференція спрямована на зміцнення співпраці між національними парламентами та Європейським парламентом. А серед ключових питань сьогодні: Україна в ЄС та що мають зробити держави-члени ЄС для перемоги України в сукупності та по окремо.

У межах Європейського парламентського тижня також провели ряд зустрічей з депутатами Європарламенту від різних країн. Окрім вступу України в ЄС, співрозмовники обговорили процес конфіскації російських активів в ЄС для ліквідації наслідків російської агресії в Україні; посилення санкцій проти країни-агресора та створення спеціального трибуналу для військових злочинців рф.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ