Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна вперше візьме участь у міжнародному етапі конкурсу професійної майстерності «WORLDSKILLS»

Троє учнів-сантехніків – Андрій Пікловський, Андрій Ярошевський та Юрій Рибак – візьмуть участь у міжнародному етапі конкурсу професійної майстерності «WorldSkills International».
Фото - Міносвіти

Як повідомляє Міносвіти, Україна долучилася до руху «WorldSkills» ще 2016 року, однак уперше відправляє учасників на міжнародний етап змагань. Конкурс за компетенцією «Сантехніка та опалення» відбудеться 2-5 листопада у місті Лар (Німеччина).

Учні навчаються у Львівському міжрегіональному вищому професійному училищі автомобільного транспорту і будівництва. Вони опановують професію «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування». Оскільки усі троє хлопців є неповнолітніми, їх супроводжуватиме методист училища Ольга Мацейко.

На учасників української делегації чекає непроста дорога. Спочатку вони кількома потягами дістануться Варшави, а звідти літаком – до Франкфурта (Німеччина). Уже на місці, в Ларі, українські учні зможуть оглянути конкурсний майданчик та пройти кількаденну підготовку.

«Львів'яни в певному сенсі стають першопрохідцями, і ми впевнені, що вони гідно представлять нашу країну. Водночас розуміємо, що підготовка учасників до міжнародного етапу в середньому триває близько пів року, тож тверезо оцінюємо шанси здобути призове місце. WorldSkills – потужний рух, до якого долучені понад 80 країн світу. Зараз ми маємо унікальну можливість наживо порівняти та продемонструвати навички і вміння наших учнів на світовому рівні, проаналізувати результати і визначити дії, які поліпшать якість підготовки робітників у закладах професійної освіти», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Участь української команди стала можливою завдяки запрошенню і спонсорській підтримці сантехнічної компанії «GROHE». Крім того, компанія є глобальним галузевим партнером WorldSkills International.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ