Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Україна виграла дві медалі в п'ятий день Паралімпіади-2022

Паралімпійська збірна України продовжує виступи на Зимових Іграх-2022 у Пекіні. Упродовж п'ятого дня змагань українці змагалися в лижних перегонах: у біатлоні день перерви, натомість лижники визначали найкращих у спринтерській дистанції (1.5 км).

Про це інформує Суспільне.

Спершу змагання проходили у форматі кваліфікації, тоді - півфінали, а тоді - фінали. Усього були розіграні медалі в шести різних класах.

Григорій Вовчинський (спортсмен з ураженням опорно-рухового апарату, клас стоячи) виборов "бронзу" в інтенсивному фіналі, програвши менше двох секунд переможцеві. Вовчинський розпочав фінал позаду, але на другій частині дистанції пішов в атаку, вибрався на третє місце, боровся за друге і зрештою здобув "бронзу". Для Григорія - це третє медаль Пекіна-2022, він уже зібрав повний комплект нагород.

Другу медаль для України за день здобула Оксана Шишкова - вона виборола "срібло" у класі параатлетів з порушеннями зору. Оксана випередила у фіналі двох німкень, але пропустила вперед спортсменку з Австрії. Для Шишкової - це четверта медаль Паралімпіади-2022, у її активі два "золота" та два "срібла".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ