Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна виконала 72% зобов'язань за угодою про асоціацію з ЄС

Наразі виконано вже 72% всіх зобов’язань, передбачених Угодою про асоціацію Україна-ЄС. Загальний прогрес виконання Угоди за 2022 рік збільшився на 9%.
фото із вільних джерел
фото із вільних джерел
1/1

Про це йдеться у звіті про виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом за 2022 рік, пише Урядовий портал. 

Як  зазначила віцепремʼєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, виконання зобов’язань, передбачених Угодою, є важливим елементом інтеграції України до внутрішнього ринку Євросоюзу.

Найбільший прогрес досягнули у сферах, що стосуються інтелектуальної власності (94%), управління державними фінансами (90%), статистики та обміну інформацією (96%), юстиції, свободи, безпеки, прав людини (91%) та гуманітарної політики (91%).

«Попри повномасштабну війну, ми продовжили активний процес адаптації українського законодавства до права ЄС. Представлений звіт є результатом великої командної роботи міністерств, Парламенту та інших органів влади, плануємо і надалі зберігати високу динаміку євроінтеграційних процесів, – зазначила Ольга Стефанішина. – Завершуємо виконання рекомендацій Єврокомісії, які отримали разом із кандидатством, запустили процедуру селф-скринінгу на відповідність українського законодавства праву ЄС, ці всі паралельні процеси покликані пришвидшити наступний етап – перемовини про членство в ЄС».

За 2014-2022 роки головні виконавці зобовʼязань згідно з Угодою демонструють такі показники: Кабінет Міністрів України виконав 70% заходів, а також 1% в процесі виконання, Верховна Рада України – 61% заходів виконано, інші органи державної влади виконали 59% заходів.

1/3

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ