Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Україна завоювала п'ять медалей на старті десятого дня Паралімпіади-2020

Десятий день Паралімпіади-2020 розпочався для збірної України з п'яти нагород. Спортсмени здобули медалі в змаганнях з легкої атлетики, веслування на байдарках та велоспорті.
Сергій Ємельянов

Про це інформує Суспільне.

Володарем єдиної золотої нагороди став веслувальник Сергій Ємельянов. На дистанції 200 метрів на байдарці Ємельянов у фіналі А здобув перемогу, випередивши представника ПКР Лєоніда Круглова на 0.1 секунди.

Ця медаль Ємельянова стала другою поспіль на Паралімпійських іграх. У Ріо-де-Жанейро він також виграв "золото" на цій дистанції. А до Ігор у Токіо підходив у статусі чинного 3-разового чемпіона світу.

Клас, у якому виступає Ємельянов - KL3. До нього належать спортсмени, які мають пошкодження кінцівок: у віці 13 років йому ампутували ногу внаслідок аварії з потягом.

На тій же дистанції, що і Ємельянов, нагороду виборов ще один веслувальник - Микола Синюк. Щоправда, він виступав у класі KL2 - до нього належать спортсмени з більшими ураженнями кінцівок.

У фіналі 200-метрівки на байдарках Синюк боровся за медалі одразу з кількома веслувальниками. Проте, якщо австралійцеві Кьортісу Макграту він програв із різницею в одну секунду, то найближчих переслідувачів Федеріко Манчареллу з Італії та Скотта Мертлю з Нової Зеландії у боротьбі за "срібло" переміг.

Для самого Синюка ця медаль Паралімпіади стала першою у кар'єрі. П'ять років тому в Ріо-де-Жанейро він зупинився у кроці від нагороди на цій дистанції, ставши четвертим. Хоча підходив до Паралімпіади-2020 у статусі чинного чемпіона Європи.

Третю нагороду на Паралімпіаді у Токіо здобув велогонщик Єгор Дементьєв. У шосейній гонці С4-5 він здобув третє "срібло".

До фіналу Дементьєв підходив, маючи срібні нагороди у гонці із роздільним стартом та шосейній гонці. У третьому для себе фіналі український велогонщик також фінішував другим, поступившись лише французові Кевіну ле Кунффу менш ніж пів хвилини.

Одну із двох срібних нагород у легкій атлетиці здобула бігунка Людмила Даниліна. Дистанцію 1500 метрів вона пробігла з другим часом.

Заключну срібну нагороду у ранкову сесію з легкої атлетики для України приніс Микола Жабняк. У метанні диску Жабняк виборов друге у своїй кар'єрі "срібло".

Клас, у якому виступає Жабняк - F37. До нього належать спортсмени із церебральним паралічем.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ