Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Україна здобула ще одне "золото" на Паралімпіаді

30-річна українська спортсменка з Харкова Оксана Шишкова, яка виступає у класі для людей з порушенням зору, на Паралімпійських іграх-2022 здобула "золото" в лижних перегонах на найдовшій 15-кілометровій дистанції.

Про це інформує Суспільне.

Шишкова здолала дистанцію за 51:09 хвилини, випередила найближчу суперницю майже на хвилину. А ще одна українка - Наталія Ткаченко - фінішувала п'ятою (усього стартували шість параатлеток, до фінішу дісталися п'ять).

Для Шишкової це уже дванадцята медаль в кар'єрі на Паралімпіадах і четверта "золота". Саме на довгій дистанції у лижних перегонах Оксана у 2018 році здобула "срібло".

Крім українки, на подіумі опинилися дві німкені - Лінн Казмар та Леоні Марія Волтер. Саме такий подіум був у спринтерській біатлонній гонці.

Медаль Шишкової - єдина для України в третій день Паралімпіади-2022. Українці виступали лише в трьох дисциплінах лижних перегонів. Крім "золота" Шишкової, шосте місце в іншому класі здобула Юлія Батенкова-Бауман (там ж не стартувала Людмила Ляшенко). Параатлетка з Харкова здобула своє перше "золото" в біатлоні у спринтерській дистанції, а тепер додала до нього ще одне "золото" в лижних перегонах на найдовшій 15-кілометровій дистанції.

Завдяки цій нагороді Оксани Шишкової Україна залишился на другому місці в медальному заліку Паралімпіади-2022 після третього змагального дня - 8 медалей (4 золота, 3 срібла та 1 бронза).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ