Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Україна здобула "срібло" та "бронзу" у метанні диска на Паралімпіаді-2020

Україна виграла 53 і 54 медалі на Паралімпійських Іграх у Токіо - срібну та бронзову медалі здобули українські метальниці диска Яна Лєбєдєва та Зоя Овсій.
Яна Лєбєдєва

Про це інформує "Суспільне".

У фіналі метання диску змагалися дві представниці України: Зоя Овсій і Яна Лєбєдєва. І після виступу сімох спортсменок саме українські параатлетки йшли лідерками.

Овсій під час четвертої спроби метнула диск на 14.37 метри, побивши рекорд Паралімпіад. І перед виступом Лєбєдєвої була першою.

Лєбєдєва розпочала виступи з трьох поспіль незарахованих спроб. Організатори змагань пояснили це тим, що українка, метаючи диск, різними частинами тіла виходили за лінію.

Заключні спроби Лєбєдєвій зарахували, хоча вони були гіршими за стартові три. Але й завдяки ним українці вдалося метнути за 15 метрів, а після виступу Кейсі Мітчелл на 14.16 метри гарантувати собі медаль.

У секторі залишалося ще дві спортсменки - представниця ПКР Єлєна Горлова та бразилійка Елізабет Родрігес Гомес - головна претендентка на "золото". Горлова не перевершила результати українок - відповідно, Овсій також гарантувала собі медаль.

Однак здобути "золото" Лєбєдєвій не вдалося. Бразилійка Родрігес Гомес першою ж спробою перевершила результат українки, після чого його перевершила, метнувши диск на 16.35 метри. У підсумку виступи бразилійка закінчила з новим світовим рекордом - 17.62 метри.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ