Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українець Трусов зі світовим рекордом здобув "золото" Паралімпіади-2020 у плаванні

Україна здобула 48 медаль на Паралімпійських Іграх у Токіо. На дистанції 100 метрів вільним стилем (клас - S7) золоту нагороду виграв плавець Андрій Трусов.
Андрій Трусов

Про це інформує "Суспільне".

Трусов змагався на четвертій для себе дистанції на Паралімпіаді-2020. У двох із трьох йому вдалося виграти срібні нагороди: 200 метрів комплексним стилем та 400 метрів вільним стилем.

У фіналі дистанції 100 метрів вільним стилем Трусов змагався із ще одним українцем - чемпіоном 100-метрівки брасом Євгенієм Богодайком. При цьому саме Богодайко був чинним паралімпійським чемпіоном на цій дистанції перед фінальним запливом.

Однак головним претендентом на нагороди у 100-метрівці вільним стилем був саме Трусов. Час 21-річного українця у кваліфікації склав 1:10.20 хвилин - швидше проплив лише аргентинець Фернандо Карломаньйо, який встановив паралімпійський рекорд у кваліфікації. Серед претендентів на нагороди був і ізраїльтянин Марк Маляр, який двічі випереджав Трусова на дистанціях.

У фіналі Трусову вдалося виграти. Причому зробив це зі світовим паралімпійським рекордом! На фініші українець показав результат 1:08.14 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ