Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україні радять зачекати, поки повз неї пропливуть решки російської імперії

Росія намагається відновити Радянський Союз не лише у зовнішній політиці. Внутрішньополітичне життя федерації теж нагадує карикатуру на радянський устрій. Таку думку сьогодні, 13 квітня, під час засідання львівського прес-клубу на тему «Як Росія відновлює СРСР і що повинна протиставити цьому Україна?» висловив російський політолог Павло Мезерін.

 

«Це і партійна система, схожа на радянську. І якесь карикатурне святкування Дня перемоги. Ветерани, яким за 80, вже не можуть брати участі в парадах. Їх заміняють «ряженими» молодиками в касках, які варять солдатську кашу. Це все виглядає дуже карикатурно і нічого, крім сміху, у людей, що думають, не викликає», – констатує він.

 

А все тому, що жодної альтернативи відродженню так званої Великої Росії чинною владою не придумано. «І не особливо вони й придумують, їх хвилює виключно власний комфорт і власне збагачення. Вони не мислять категоріями держави», – додав Павло Мезерін.

 

«Що робити Україні? Китайський філософ Конфуцій сказав: якщо довго сидіти на березі Янцзи, рано чи пізно ріка пронесе повз тебе труп твого ворога. Нинішня так звана еліта Росії так само приречена, як і новітня російська імперія. Закінчиться нафта, а це сьогодні єдина основа економіки цієї псевдоімперії, закінчиться і її існування. Україні нема чим перейматися. Треба розвивати свій, проєвропейський напрямок і спокійно чекати, поки Янцзи пронесе повз неї залишки російської імперії, на руїнах якої постануть цілком демократичні східні держави», – каже політолог.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ