Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Українка подолала 1300 кілометрів до Одеси, щоб востаннє побачити сина та море

У Першому медичному об'єднанні Львова розповіли історію 50-річної Тетяни, яку в критичному стані львівські медики змогли доставити зі Словаччини в Україну.
Фото: Перше ТМО

За місяць до того у Словаччині жінка звернулась до лікарів через кашель. Та діагноз шокував усіх: у Тетяни лікарі виявили рак легень четвертої стадії.  

"Хвороба невпинно прогресувала та швидко забирала останні сили Тетяни. Тому порадившись із чоловіком, хвора висловила бажання повернутись додому, в Україну, щоб востаннє побачити й обняти сина. А ще – почути шум улюбленого одеського моря", йдеться в повідомленні.

Чоловік жінки Олександр звернувся на інформаційну лінію медоб'єднання з проханням транспортувати дружину зі словацького міста Жаліна до Одеси, звідки вони родом. 

Завдяки послузі транспортування хворих реанімобілем анестезіологи подолали довгий шлях та здійснили останню мрію Тетяни. 

"Для нас таке завдання – також стало викликом. Пацієнтка – у критичному стані та киснезалежна, а дорога – далека. Та ретельна підготовка до цього перевезення – і хвора вже у Львові. Далі – емоційна зустріч з рідними в Одесі", – кажуть медики. 

Допомогли в міжнародному перевезенні пацієнтки – лікарі-анестезіологи ПМО Зоряна Машталер та Ольга Кіцнак, а також водії  Руслан Дацков, Володимир Голінець та Петро Коновалов.  

Реанімобіль облаштований необхідним сучасним обладнанням для транспортування вкрай важких хворих, додають в медоб'єднанні. Пацієнти, які потребують транспортування реанімобілем, можуть звертатися до Першого медоб'єднання за номером 0800333003. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ