Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Українська делегація прибула на слухання до Гааги

Українська делегація прибула на слухання до Гааги де у понеділок розпочнуться усні слухання Міжнародного Суду ООН щодо попередніх заперечень Російської Федерації (юрисдикція) у справі про застосування та тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації (Україна проти Російської Федерації).

Про це в інтерв’ю Укрінформу у Гаазі розповів радник міністра закордонних справ України Тарас Качка.

“Остаточний список стане відомий у понеділок. За попередніми даними, так, буде досить численна делегація (російська сторона - ред.), понад 40 людей. Українська делегація буде суттєво меншою, але список трошки більший, ніж записано в Указі Президента, оскільки до нього долучиться вся наша юридична команда”, - розповів Качка.

За його словами, до Гааги приїхала не уся команда. Багато людей працює дистанційно.

“У нас є представники МЗС і профільних міністерств, відомств, які постійно з нами взаємодіють щодо відпрацювання тактики, збирання доказів”, - сказав Качка.

Українську делегацію очолює Олена Зеркаль, заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції, агент України у справі Україна проти Російської Федерації.

Як повідомляв Укрінформ, слухання відбудуться 3 -7 червня щодо попередніх заперечень Російської Федерації (юрисдикція) у справі про застосування Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації .

Постійна палата третейського суду в Гаазі з 10 до 14 червня проведе слухання щодо попередніх заперечень Російської Федерації у справі за позовом України про порушення права прибережної держави відповідно до Конвенції ООН з морського права 1982 року. Постійна палата третейського суду діє в Палаці миру - в тій самій будівлі, що й Міжнародний суд ООН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ