Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Космічне агентство України планує побудувати космодром в Австралії

Державне космічне агентство України запропонувало побудувати космодром біля авіабази Кертін в Австралії, повідомляє австралійське видання The West Australian. За інформацією The West Australian, пропозиція вперше надійшла до Федерального і Державного уряду Австралії в 2016 році.

"Україна має технічні знання і довгу історію в сфері світових космічних досліджень. Ця пропозиція цілком реалістична. Україна могла б запускати ракети вже завтра вранці, якби мала майданчик. Ми пропонуємо наших людей і наші експертні знання, якщо Австралія має землю для використання", - заявив посол України в Австралії Микола Кулинич.

Повідомляється, що ДКАУ для створення космодрому потрібно 5-7 тисяч квадратних кілометрів землі у вигляді оренди промислової площі (біля авіабази Кертін на північному заході Австралії).

ДКАУ також необхідна підтримка Федерального і Державного урядів Австралії в дослідженні земель на їх доступність, отриманні дозволів екологічних служб та вирішенні питань з правами на землю австралійських аборигенів.

 "Первинне дослідження може завершитися в досить стислі терміни і обійдеться в менш ніж $ 500 тисяч", - пише видання.

 "Будівництво стартових майданчиків, ангарів і допоміжних споруд могло б фінансуватися за рахунок приватних інвестицій, а також внесків сусідів і союзників Австралії", - йдеться в статті.

 Космодром може стати основним пусковим майданчиком Азії, який буде обслуговувати комерційні запуски для регіональних партнерів Австралії, таких як Японія, Сінгапур, Південна Корея та Індонезія.

 "Пропозиція України в разі її реалізації може мати відмінні можливості. Північний захід ідеально розташований для розвитку екваторіальних запусків, і це розширить вже наявні широкі можливості Західної Австралії", - заявила сенатор із Західної Австралії Лінда Рейнолдс.

День

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ