Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські бронежилети найбільш конкурентоздатні у світі - виробник

Український бронежилет "Корсар" став найбільш конкурентним у світі за співвідношенням ціна-якість. Про це заявив директор НВП «Темп-3000» Юрій Євтушенко у п'ятницю на прес-конференції в Укрінформі, де були представлені нові модульні бронежилети "Корсар М3м" і "Корсар М3мк", виготовлені за запитом Міністерства оборони України.

«Я думаю, що вартість якраз і є передумовою жорстких нападок. Жилет, який ми робимо по 4-ому класу для АТО, його вартість у нас уже впала нижче 250 доларів. За такою ціною, як я розумію, жилет важко зробити комусь у світі», - наголосив Євтушенко. 

За його словами, на території України є 7 виробників бронежилетів, однак найбільш сильним конкурентом своєї фірми Євтушенко вважає ізраїльські фірми, які також мають якісну продукцію за конкурентними цінами. 

«Жилет 6-го класу, який ми надали Міністерству оборони для експериментального носіння, буде у межах 10 тисяч гривень... Я можу гарантувати, що вона (ціна. - Ред.) буде найбільш конкурентоздатною у світі навіть порівняно з ізраїльськими виробниками», - підкреслив він. 

Відповідаючи на запитання, скільки бронежилетів фірма вже поставила в зону АТО, Євтушенко сказав: «Я думаю, що 100 тисяч жилетів уже є». 

Він пояснив, що нижчі ціни досягаються за рахунок власного налагодженого виробництва основних компонентів бронежилета, зокрема, тканини і бронеплит. Як приклад Євтушенко навів тканину, яка вдвічі дешевша за аналогічний імпортний зразок. Водночас показники площі захисту і ваги бронежилета не поступаються, а навіть кращі, ніж у інших виробників, підкреслив директор «Темп-3000». 

Євтушенко зауважив, що представлені бронежилети "Корсар М3м" і "Корсар М3мк" є власною розробкою науково-виробничого підприємства «Темп-3000», і компанія може виготовляти до 10 тисяч бронежилетів на місяць. 

Він зазначив, що виступає проти ліквідації військових представництв на підприємствах, оскільки це може негативно вплинути на якість продукції. 

«Я все життя працюю з технологіями і розумію, що будь-який додатковий контроль якості, особливо з боку замовника, тільки підвищує якість продукції. Тому особисто я категорично проти того, щоб військова прийомка була скасована. Також хочу сказати, що це якесь ноу-хау України, тому що військова прийомка є у Польщі і у всіх країнах НАТО», - зазначив директор НВП «Темп-3000».

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ