Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські нардепи підняли собі зарплати

Верховна Рада збільшила оклади народних депутатів. За відповідну постанову 7172 у четвер проголосували 235 народні депутати, - Українська правда.

У постанові зокрема вказано:

"Установити розмір посадових окладів народних депутатів України на рівні посадових окладів членів Кабінету Міністрів України, виходячи з розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, згідно з додатком".

Наразі цей мінімум складає близько 1600 гривень.

Перед голосуванням перший заступник комітету з питань регламенту Павло Пинзеник заявив:

"Відповідно до положень 33 статті закону "Про статус народного депутата", народному депутату встановлюється щомісячний посадовий оклад. Надбавки до такого окладу здійснюються у розмірі, встановленому для членів Кабінету міністрів України. Народний депутат в питаннях матеріального і соціально-побутового забезпечення прирівнюється до членів Кабінету міністрів України".

Пинзеник заявив, що ці вимоги закону не дотримуються, тому вносяться необхідні зміни.

"Для прикладу посадовий оклад міністра зараз складає 16 тисяч гривень. Відповідно до проекту постанови такий самий розмір посадового окладу пропонується встановити народному депутату члену комітету", - сказав він.

"Для реалізації положень проекту не потрібно додаткового фінансування з державного бюджету, оскільки достатньо бюджетних призначень, передбачених законом про державний бюджет на 2017 рік, а також коштів запланованих на 2018 рік", - додав Пинзеник.     

Зокрема, згідно з додатком до постанови, оклад спікера складатиме 12 прожиткових мінімумів (18 200 грн). Найменший оклад встановлюється у нардепа-член комітету Верховної Ради України – 10 прожиткових мінімумів (16 000 грн).

Постанова набирає чинності з дня його прийняття, а застосовується - з 1 жовтня 2017 року.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ