Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українські шпажистки не вийшли на старт на індивідуальному турнірі чемпіонату світу з фехтування

Українські шпажистки не вийшли на старт на індивідуальному турнірі чемпіонату світу з фехтування.
Влада Харькова — чинна чемпіонка Європи в індивідуальній шпазі. Фото: FIE

Збірна України все ж пропустила індивідуальний турнір з фехтування у жіночій шпазі, яким розпочинається чемпіонат світу у Мілані. Як повідомило Суспільне, попри заявку на турнір, у день його початку українки на старт не вийшли.

Збірна України з фехтування планувала у повному обсязі виступити на чемпіонаті світу, заявивши спортсменів на усі індивідуальні та командні турніри. Однак була змушена відмовитися від участі у чотирьох з шести особистих турнірів - на них заявилися нейтральні фехтувальники з Росії та Білорусі.

Однак за день перед початком чемпіонату світу прізвища українських шпажисток опинилися у заявці на участь в індивідуальному турнірі. Ба більше, за підсумками жеребкування їх розподілили по пулам, в яких вони мали розпочати виступи на турнірі.

І все ж українські шпажистки не стартували на чемпіонаті світу в індивідуальному турнірі. У день старту їхні прізвища зникли зі списку учасниць, тоді як федерація фехтування України анонсувала виступи у перший змагальний день лише шаблістів - вони змогли заявитися у зв'язку із відсутністю спортсменів з Росії та Білорусі у цьому виді зброї.

На чемпіонаті світу в індивідуальному турнірі з фехтування на шпагах Україну мали представляти Влада Харькова, Джоан Фейбі Бежура, Інна Бровко та Дар'я Варфоломеєва. Вони ж змагатимуться і в командному турнірі, де, на відміну від індивідуального, представники Росії та Білорусі не могли заявитися.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ