Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українську міліцію пересадять з "бобиків" на "французів"

Українська міліція відмовляється від славнозвісного позашляховика УАЗ, який відслужив в органах 40 років. Йому на заміну прийдуть економічні іномарки. У нових комфортних автомобілях не так соромно буде возити іноземних фанів-бешкетників.

Свій УАЗик міліціонери люблять, леліють, і ставляться, як до давнього, але норовливого товариша. Багато бензину і мало швидкості, коробка передач швидко розвалюється, а влітку спекотно. Єдина перевага "бобика" -- у нього поміщаються усі, каже старший прапорщик Сергій. От якось їм видали легковик, то на виклики їздили, як оселедці в банці. "Опер" "опера" на руках тримав. Міліцейське начальство нарешті відірвалося думками від автомобілів російського виробництва і подивилося у бік Європи. Правоохоронцям пропонують французьку машину. "Ці автівки замінять в містах наші УАЗіки, - каже речник МВС України Володимир Поліщук. - Звичайно, ці УАЗіки, якщо термін їх дї не закінчився, передадуть до сільської місцевості. Там, де вони ще можуть послужити, а деякі будуть утилізовані", повідомляє ТСН.

Перед Євро-2012 УАЗи зникнуть із Києва, Львова, Донецька та Харкова. Мовляв, це щоб іноземних уболівальників не лякати. Іномарки мають не такий загрозливий вигляд. Другий аспект -- більше комфорту. Його й міліціонерам хочеться.

З іншого боку, УАЗ - машина неекономічна, неекологічна, але ж екзотична. І, можливо, саме за такою екзотикою приїде іноземний уболівальник в Україну. Буде розказувати, що після футболу їх запакували ось у такий "бобик" і повезли в міліцію. Ніяка іномарка з таким монстром не зрівняється.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ