Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Українським олігархам вигідний дефолт, - нардеп

Ризики дефолту нині вигідні українським олігархам. Про це сьогодні, 24 липня, під час прес-конференції повідомив заступник голови комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності Степан Кубів.

«В Україні на кризі та на дефолті заробляють окремі особи. Якщо проаналізувати, то ми побачимо, що за час кризи в Україні з’явилося три мільярдери», - заявив нардеп.

Водночас він пояснив, що дефолт – це не катастрофа.

«Це невиконання зобов’язань по зовнішнім боргам. Окрім того, Україна вже переживала дефолт у 1998, 2009 та 2010 роках. Зараз в Україні не дефолт, а підвищені ризики дефолту», - наголосив нардеп.

Як зазначив фінансовий аналітик Олександр Іванов, ці ризики дефолту значно зросли, і про це свідчить те, що банківська система не виконує свою функцію фінансування та кредитування.

Кубів додав, що уникнути цих ризиків можна, якщо при формуванні бюджету на 2014 рік уряд проаналізує свої невдачі протягом трьох років і напише збалансований бюджет. Окрім того, потрібно відмовитись від нинішнього Податкового кодексу та пенсійної реформи та перейти на ринкове регулювання відносин.

Окрім того, нардеп наголошує, що всі запозичення мають бути обґрунтованими.

Олександр Іванов вважає, що ситуацію в країні потрібно кардинально міняти.

«Найперше – це треба перестати красти з бюджету та формувати реальний бюджет. Не можна постійно жити у борг. Всі запозичення повинні бути обґрунтованими. Потрібно привести вже на наступних парламентських виборах до влади людей не старших 35 років. Так, вони наб’ють собі шишки, але повірте, що шкоди зроблять менше», - сказав Іванов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ