Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Український та Європейський парламенти провели перше спільне засідання

Сьогодні, 12 квітня, відбулось перше спільне міжкомітетське засідання українських парламентаріїв із депутатами Європарламенту.

Фото: пресслужба Верховної ради України.

Про це пише пресслужба Верховної ради України.

"Сьогодні ми започаткували структурну співпрацю між комітетами наших парламентів. Історичний день для Українського та Європейського парламентів, — заявив очільник парламенту Руслан Стефанчук. — Подякував очільниці Європейського Парламенту Роберті Мецолі за ініціативу сьогоднішньої зустрічі та підтримку нашого прагнення бути повноправним членом ЄС".

Голова Верховної ради наголосив, що процес вступу в ЄС — це кропітка робота по адаптації національного законодавства до права ЄС, і він вдячний, що Європейський Парламент готовий бути пліч-о-пліч з Україною. 

Відтак у межах структурної співпраці між комітетами обох парламентів, кожен комітет українського парламенту стає, по суті, євроінтеграційним, і кожна законодавча ініціатива буде розглядатися через призму її відповідності тим чи іншим європейським нормам.

Фото: пресслужба Верховної ради України

"І це має стати новою архітектурою українського парламентаризму. Попереду — регулярні зустрічі, спільні заходи, робочі контакти між парламентаріями, постійна взаємодія між нашими секретаріатами.

Основу і порядок денний для міжкомітетського діалогу мають скласти «дорожні мапи» заходів на євроінтеграційному напрямі. І це, у підсумку, сприятиме просуванню України до повноправного членства в Європейському Союзі", — додав Стефанчук. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ