Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Муждабаєв: ''Український'' ЗМІ написав донос в РФ на кримських татар

1/2
У четвер, 18 серпня, "українська" газета "Вести" з однойменного холдингу, що виходить у Києві, опублікувала донос на кримських татар. Все можна не читати, для розуміння досить виділеного абзацу.

Про це у блозі на УП написав Айдер Муждабаєв.

"Я написав "український" в лапках, тому що не можу, на відміну від Мінінформу, ГПУ, СБУ, МВС та інших органів, що відповідають за безпеку країни, вважати ЗМІ, що належить Клименку (а де-факто - рупор Януковича), який втік до Москви, українським.

Вдумайтеся, що сталося.

"Український" ЗМІ висмоктує з пальця "версію", до якої не опустилося жодне російське ЗМІ, включаючи "Лайфньюс". Тобто підказує російській пропаганді, що потрібно "перевести стрілки" на кримських татар - на їх лідерів, на Меджліс, який вже заборонений окупаційною владою. І робить це в той момент, коли репресії проти кримських татар різко посилюються.

Я не знайшов слушного по образній силі слова, щоб цю дію охарактеризувати. Підберіть, якщо зможете, самі.

P.S. А трохи пізніше в четвер прийшла ще одна медіановина. Влада, виявляється, має претензії до дитячого кримськотатарського телеканалу Lâle, готують йому позапланову перевірку.

Може, не всі відразу зрозуміли. Це робить не російська влада.

P.P.S. Коли я вже опублікував цей пост, мені подзвонили обізнані колеги з Москви і сказали, що київські "Вести» не самі вигадали "версію" про кримських татар, а працюють строго за кремлівськими темниками освітлення "диверсії", розробленим для "українських" ЗМІ", - написав Айдер Муждабаєв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ