Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українці на Паралімпіаді здобули "срібло" у легкій атлетиці і шосейному велоспорті

Україна здобула 55 і 56 медалі на Паралімпійських Іграх у Токіо. Срібні нагороди у складі українців вибороли бігунка Оксана Ботурчук (біг на 400 метрів) та велогонщик Єгор Дементьєв (роздільна шосейна гонка).
Єгор Дементьєв

Про це інформує "Суспільне".

Фінали за участю спортсменів були серед перших для України у сьомий змагальний день Паралімпіади-2020. Перед цим Україна закінчила першу частину Паралімпійських Ігор, маючи в доробку 54 медалі.

Перші нагороди Україні вдалося здобути саме у легкій атлетиці та шосейному велоспорті.

36-річна бігунка Оксана Ботурчук - одна з найтитулованіших бігунок в історії українського паралімпійського руху. Вона почала виступи на Паралімпіадах з Пекіну-2008, де здобула "золото" на 100-метрівці та "срібло" на 400-метрівці (клас T12).

До Паралімпіади-2020 Ботурчук підходила у статусі срібної призерки Ріо-де-Жанейро на 400-метрівці. Вона змогла відібратися у фінал, ставши першою у кваліфікації (разом із нею біг у супроводі срібний призер чемпіонату України з бігу на 400 метрів Микита Барабанов).

Вихід у фінал майже гарантував Ботурчук нагороду Паралімпіади-2020: окрім неї, туди відібралися ще три бігунки. Тобто, українці потрібно було лише не фінішувати останньою.

У кваліфікації Ботурчук за часом поступалася лише кубинці Омарі Дуранд Еліас - саме вона і випередила українку у боротьбі за "золото" Паралімпіади у Токіо, встановивши новий найкращий результат сезону - 52.58 секунди. Українка на фініші програла їй майже три секунди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ