Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці цього року оформили вже мільйон закордонних біометричних паспортів

Про це у коментарі УНН повідомив начальник управління комунікацій та електронних сервісів Державної міграційної служби України Сергій Гунько.

"Закордонних - 1 млн 140 тис.", - відповів Гунько на запитання, скільки вже цього року було оформлено закордонних біометричних паспортів.

Також він зазначив, що, наприклад, напередодні, 11 квітня, було оформлено удвічі менше паспортів у порівнянні з піками у дні, коли був значний ажіотаж на біометрику для виїзду за кордон через "безвіз" з ЄС.

"11 квітня, вчора, оформлено менше ніж 14 тисяч закордонних паспортів по всій Україні. Для порівняння, у пікові дні, коли був ажіотаж "безвізовий", оформлювалися до 30 тисяч", - зазначив речник ДМС.

"Після "безвізу" (червень 2017 року - ред.) ажіотаж був дуже сильний десь до листопада, потім він пішов на спад, але дуже поступово, у нас зменшувалися ті цифри аж до червня. І у червні навіть був трішки скачок, бо там сезонний попит - усі за кордон їдуть відпочивати, у нас завжди наприкінці весни - на початку літа є сплеск попиту, а потім вже пішло на спад", - додав Гунько.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ