Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Українці у травні по-різному платитимуть за газ - залежно від області

З 1 травня ціни на газ для населення будуть різними в кожному регіоні і залежать від облгазу/міськгазу, до якого приєднаний споживач.

Про це у Facebook зазначив НАК "Нафтогаз України", передає Укрінформ.

"З 1 травня, згідно з рішенням НКРЕКП, по всій території України діє єдиний тариф на транспортування газу, але кожний облгаз має індивідуальний тариф на розподіл газу. Тому ціни на газ для населення будуть різними в кожному регіоні і залежать від облгазу/міськгазу, до якого приєднаний споживач", - йдеться у повідомленні.

Нафтогаз нагадав, на підставі рішення уряду знизив на травень ціну на газ, який він зобов’язаний продавати компаніям посередникам-газзбутам, до 5990 грн тис. кубометрів (без ПДВ), що на 245,51 грн тис. кубометрів менше, ніж ціна, яка діяла в квітні.

Найвищі роздрібні ціни газу будуть у споживачів, які приєднані до мереж: ПАТ "Миколаївгаз" - 8432,93 грн за тис. куб. м; ТОВ "Газовик" (Вінницька обл.) – 8428,61 грн за тис. куб. м; ПАТ "Рівнегаз" - 8426,93 грн за тис. куб. м.

А найнижчі для тих, хто приєднаний до мереж: ПАТ "Київгаз" - 7810,61 грн за тис. куб. м; ПАТ "Кременчукгаз" - 7820,53 грн за тис. куб. м; ПАТ "Харківміськгаз" - 7879,25 грн за тис. куб. м.

У Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, прокоментували, що також будуть змінюватися тарифи на опалення, але ще невідомо, з якою періодичністю, дане питання наразі вирішується. Також готується нормативна правова база для врегулювання тарифів на гарячу воду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ