Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українцям істотно підвищили вартість інформаційної довідки про нерухомість

Перевірити право власності на нерухомість відтепер дорожче: з нового року вартість інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно зросла із 20 грн. до 30.

Державний реєстр речових прав на нерухоме майно, як відомо, це єдина державна інформаційна система, що забезпечує обробку, збереження та надання відомостей про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження, про об’єкти та суб’єктів таких прав. Інформація про зареєстровані права на нерухоме майно та їх обтяження, що міститься у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, є відкритою та загальнодоступною.

Отримати інформаційну довідку з даного реєстру можна не виходячи з дому, за допомогою електронного сервісу Міністерства юстиції. На сайті міністерства розміщена покрокова інструкція, як це зробити.

Вартість цієї популярної послуги донедавна складала 20 грн. Звичайні громадяни інформаційні довідки з реєстру досить часто «замовляли» при покупці квартир. Послугою також активно користувалися журналісти-розслідувачі, для яких істотне підвищення вартості інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно суттєво ускладнить проведення журналістських розслідувань.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об’єктів нерухомості та прозорості реалізації майна» № 354-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 5 грудня 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ