Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україну обрано для участі в проектах для транскордонного електронного підпису

Україну обрано серед країн Східного Партнерства ЄС та запрошено до участі в пілотних проектах по електронному підпису. Міністерство цифрової трансформації отримало відповідне підтвердження 10 квітня. Про це інформує 13 квітня прес-служба Мінцифри.
Фото ілюстративне

Відбір проводився програмою EU4Digital, що фінансується ЄС, на основі оцінки адаптації українського законодавства та технічної реалізації вимог у сфері електронних довірчих послуг.

“Ми координуватимемо процес реалізації пілоту, який покликаний створити нові можливості для підпису угод з іноземними компаніями за допомогою КЕП. Наразі такі інструменти відсутні. Тому ми докладаємо всіх зусиль для взаємного визнання електронних підписів з іноземними державами”, – прокоментував Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Ціль пілота – досягнути технічну транскордонну інтероперабельність кваліфікованих електронних підписів. Це надасть можливість підписувати угоди та інші документи з іноземними компаніями за допомогою електронного підпису. Зокрема, Україна тестуватиме е-підписи на реальних прикладах застосування в Естонії та Молдові.

Цим кроком Україна наближується до інфраструктури Європейського Союзу, використовуючи максимум наявних можливостей європейської інтеграції завдяки виконанню відповідних зобов’язань за Угодою про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, український ІТ-ринок потребує близько 40 тисяч нових фахівців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ