Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укравтодор хоче збільшити штрафи за перевищення швидкості

В.о. голови Державного агентства автомобільних доріг Славомір Новак виступає за збільшення суми штрафів за перевищення швидкості на дорогах, а також за збільшення штату поліції, - Громадське.

Про це сказав керівник Укравтодору.

«Ми можемо зареєструвати обмеження в 40, 50, 60 км/год, але якщо хтось не буде штрафувати за перевищення швидкості, то закон не буде працювати. Це первинне завдання — збільшення штату поліції та збільшення штрафів», — заявив Новак.

За його словами, для вирішення проблеми перевищення швидкості та зниження рівня смертності на дорогах необхідно побудувати автоматичну систему контролю швидкості та змінити закон про фотофіксацію.

Нагадаємо, з 1 січня швидкість руху у містах та селищах знизять з 60 до 50 км/год. 

МВС пропонує закріпити на законодавчому рівні фото- і відеофіксацію порушень ПДР, у 20 разів збільшити штраф за керування автомобілем без прав і встановити дворічний термін водійського посвідчення, отриманого вперше. Нині водійські посвідчення видаються на 30 років.

Уряд наполягає на запровадженні жорсткіших правил дорожнього руху після аварії в Харкові, внаслідок якої загинуло 6 людей.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ