Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

"Укренерго": ТЕС знизили споживання антрациту вдвічі

Після запровадження тимчасових надзвичайних заходів в енергосистемі України теплові електростанції знизили споживання антрациту більше ніж вдвічі. Про це йдеться у зверненні в. о. голови НЕК "Укренерго" Всеволода Ковальчука, оприлюдненому на сторінці компанії в Facebook.

Ковальчук наголосив, що енергосистема працює в сталому режимі.

"Завдяки тим заходам, які були вжиті на виконання рішень уряду, вдалося скоротити споживання дефіцитного антрацитового палива більш ніж вдвічі", - заявив він.

"Ми розраховували на 40% економії, коли робили наші попередні розрахунки. Фактично ми витрачаємо цього палива вдвічі менше, ніж витрачали б без введення надзвичайного стану", - повідомив голова компанії.

Ковальчук наголосив, що без урахування Луганської станції, яка працює в острівному режимі, інші електростанції, які працюють на вугіллі цієї групи спрацьовують в середньому всього 7-8 тисяч тонн вугілля на добу.

"Це дає нам можливість стверджувати, що ми гарантовано зможемо пройти осінньо-зимовий період до закінчення опалювального сезону без обмежень споживачів, без відключень, якщо не стануться якісь технологічні порушення", - підсумував він.

Раніше повідомлялося, що антрацитове вугілля, поставки якого практично перекрито у зв'язку з блокадою зони АТО, продовжує надходити лише на Луганську ТЕС, яка знаходиться на підконтрольній території та входить до складу енергохолдингу ДТЕК.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ