Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Укргазвидобування переходить до наступного етапу конкурсу РЕС

АТ ʺУкргазвидобуванняʺ завершило перший раунд конкурсу на укладення договорів щодо збільшення видобутку у двох групах (кластерах) газових родовищ у Західному регіоні. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі

Після розгляду отриманих пропозицій вирішено провести комерційні переговори з двома учасниками: румунською Expert Petroleum Solutions SRL та китайським консорціумом компаній ʺЕнергетична інженерія Сіньцзян Бейкенʺ і ʺНафтова інженерія Чжунши Шенліʺ.

ʺНаша мета – нарощувати обсяги товарного газу, проте більшість родовищ Укргазвидобування виснажені. Особливо це стосується західного регіону. Саме тому ми вирішили залучити партнерів і розпочали конкурс PEC. Додаткові інвестиції, технічна й управлінська експертиза, новітні технології з інтенсифікації дадуть змогу підвищити ефективність вилучення залишкових запасів виснажених родовищ, обсяг яких все ще знаходиться на значному рівніʺ, – зазначив Олександр Романюк, перший заступник голови правління Укргазвидобування.

Як сказав пан Романюк, проєкт викликав інтерес серед гравців ринку, в першому турі кваліфікували 4 відомі міжнародні компанії. Під час конкурсу багато компаній мали бажання долучитися. У майбутньому Укргазвидобування залучатиме такі компанії до своїх проєктів.

Румунська компанія та китайський консорціум мають великий досвід роботи, в тому числі і щодо реалізації таких контрактів. Впродовж найближчого місяця фахівці Укргазвидобування обговорять з 2-ма учасниками майбутні виробничі та інвестиційні програми з акцентом на питаннях екології та охорони праці, після чого компанія визначить переможця для кожної групи родовищ. Розпочати роботи на родовищах планують вже у першій половині 2020 року.

Нагадаємо, на початку квітня Укргазвидобування перезапустило проєкт РЕС щодо збільшення видобутку на родовищах у Західній Україні. За результатами планують укласти один або кілька контрактів щодо збільшення видобутку у групах (кластерах) газових родовищ. Відповідно до угод партнерам буде передано наявну виробничу інфраструктуру УГВ з метою виконання інвестиційної програми щодо збільшення видобутку блакитного палива.

Довідково

Expert Petroleum засновано 2005 року з метою розвитку та вдосконалення в рамках виконання PEC-проєктів щодо збільшення видобутку для румунської Romgaz. У 2016 році компанія отримала контракт на збільшення виробництва з румунською компанією OMV Petrom. Сьогодні компанія працює в Україні, Індії, Анголі, Казахстані та Північній Африці.

До китайського консорціуму входять компанії ʺЕнергетична інженерія Сіньцзян Бейкенʺ і ʺНафтова інженерія Чжунши Шенліʺ.

Xinjiang Beiken засновано у 1995 році. Крім Китаю, вона надає послуги в Ірані, Іраку, Казахстані, Індонезії та низці інших країн. Компанія має в своєму розпорядженні 30 бурових установок. У 2017 році почала роботу в Україні, надаючи послуги з буріння свердловин.

Shengli  – дочірнє підприємство китайської інтегрованої енергетичної і хімічної компанії Sinopec. Є найбільшим виробником нафти серед усіх дочірніх підприємств. Наприкінці 2011 року Sinopec розпочав п’ять кампаній з розвідки та видобутку на нафтовому родовищі Шенглі, басейні Тарім, басейні Ордоса, басейні Сичуану та нетрадиційному нафтогазовому родовищі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ