Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укрпошта випустить марку до фіналу Ліги чемпіонів УЄФА

Укрпошта випустить спеціальну марку на честь проведення фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА 2018 в Києві. Україна вперше прийматиме цю визначну спортивну подію Європи. Про це повідомила прес-служба відомства.

Спецпогашення поштової марки спеціальним поштовим штемпелем «UEFA Champions League Final Kyiv 2018» відбудеться 26 травня у Києві в день проведення фінального матчу.

На марці зображено Кубок Ліги Чемпіонів УЄФА. Номінал марки- 9 грн. Тираж марки – 130 000 примірників.

У прес-службі зазначили, що з кожним роком українські поштові марки стають більш яскравими, на них з’являються українські співаки, герої вітчизняної мультиплікації. Минулого року напередодні міжнародного пісенного змагання українська співачка та переможниця “Євробачення-2016” Джамала з’явилося на поштовій марці. Ця марка користувалася особливим попитом серед поціновувачів філателії.

Укрпошта також розвиває дитячу філателію та підтримує український кінематограф. З’явилися сучасні та цікаві випуски марок, зокрема, присвячені першому українському анімаційному фільму «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» та прем’єрі українського фентезі-фільму «Сторожова Застава».

А в конкурсі на кращі поштові марки та блоки України за 2017 рік найкращим став поштовий блок «Микита Кожум’яка» з героями першого повнометражного українського фентезі-мультфільму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ