Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Укртатнафта" і "Укртранснафта" уклали мирову

Представники ПАТ "Укртатнафта" та ВАТ "Укртранснафта" пообіцяли припинити протистояння та відновити співробітництво. Про це повідомляє прес-служба Кременчуцької міської ради.

Як наголошується, на нараді у голови Полтавської ОДА Валерія Головка, де розглядалося питання врегулювання конфлікту між двома компаніями, були присутні в.о. директора ПАТ "Укртатнафта" Олексій Плакасов, в.о. директора ВАТ "Укртранснафта" Роман Сидорак та перший заступник міського голови Віктор Калашник.

"За результатами наради вдалося досягти компромісного рішення", - повідомляє прес-служба.

"Як пообіцяли конфліктуючі сторони - відсьогодні працівники ПАТ "Укртатнафта" мають припинити пікетування ВАТ "Укртранснафта", а ті, в свою чергу, повинні відновити безперебійну поставку нафти по нафтопроводах до "Укртатнафти".  Є надія, що обидва підприємства знову запрацюють в звичному для них режимі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 31 липня ПАТ "Укртранснафта" припинила подачу видобутої "Укрнафтою" нафти на заводи "Укртатнафти" через дефекти, виявлені на магістральному нафтопроводі "Глинська-Кременчук".

ПАТ "Укрнафта" заявила про загрозу припинення видобутку нафти та газу через призупинення ПАТ "Укртранснафта" приймання та транспортування нафти.

Пізніше Кременчуцький НПЗ, що входить до компанії "Укртатнафта", також заявив про загрозу зупинки через зрив поставок сировини компанією "Укртранснафта".

1 серпня у Кременчузі кількадесят невідомих штурмували станціюЛВДС "Кременчук "Укртранснафти".

21 серпня чотири сотні працівників ПАТ "Укртатнафта" під офісом НАК "Нафтогаз України" вимагати звільнення керівництва держкомпанії через можливе зупинення Кременчуцького нафтопереробного заводу.

В.о. заступника голови "Нафтогазу" Андрій Пасішник заявляв, що "так звані акції почалися через ремонт нафтопроводу".

"Ми надіслали чотири листи за період до проведення 31 липня ремонтних робіт. Ми попереджали за рік, що буде зупинення нафтопроводу - фактично на 2-3 дні", - сказав він, підкресливши, що повністю завод не зупиниться.

Як відомо, "Укртатнафта" перебуває під контролем групи Приват олігарха Ігоря Коломойського.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ