Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укрзалізниця підписала грант на майже 7 млн євро з Європейським Інвестиційним банком

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та АТ "Укрзалізниця" підписали грантову угоду від ЄС на суму 6,7 млн євро для підтримки життєдіяльності компанії під час великої війни.

Про це повідомляє пресслужба компанії, пише УП. 

"Грант ЄС допоможе покрити найнагальніші потреби єдиної в Україні залізничної компанії, яка підтримує українську економіку та українців упродовж жорстокого другого року війни", - йдеться в повідомленні.

Спочатку грант від ЄС у розмірі 6,7 млн євро для "Укрзалізниці" передбачався для проєкту ЄІБ "Модернізація української залізниці" для вдосконалення та електрифікації частини залізничної системи в Україні. Однак з війною потреби змінилися. 

Відповідно до рішення Європейської комісії, початковий грант було перепрофільовано на термінову екстрену підтримку "Укрзалізниці" з метою забезпечення продовження функціонування залізниці.

"Підтримка Укрзалізниці та українців з боку наших партнерів є як ніколи важливою. Ми цінуємо те, як Європейський Союз та Європейський інвестиційний банк оперативно реагують на наші потреби. Це вкрай важливо для підтримки ліквідності компанії, відновлення пошкодженої ворогом інфраструктури та забезпечення стабільної роботи залізниці", - прокоментував член правління компанії Антон Мішин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ