Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Умеров розповів про спробу дискредитувати Меджліс

Психіатричну експертизу заступникові голові Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову окупаційний суд Криму призначив для того, щоб дискредитувати Меджліс кримськотатарського народу.

Про це сам Умеров заявив в ефірі "5 каналу".

Водночас він наголосив, що окупований півострів покидати не збирається. Його захист вже оскаржив постанову кримського суду про примусове проведення психіатричної експертизи.

"Слідчий вирішив провести так звану психіатричну експертизу. У мене є кілька захворювань, які нічого спільного з психіатрією не мають. Я відмовився від амбулаторної експертизи, оскільки це добровільна справа. Я – відмовився. Тепер вони через суд вирішили мене у примусовому порядку помістити до республіканської психіатричної лікарні для стаціонарного обстеження та проведення судово-медичної експертизи", - пояснив Ульмеров.

"У день суду мені просто посеред судової зали стало зле, піднявся тиск", - додав він.

Як повідомляв 5.ua, 11 серпня Умерова шпиталізували із зали суду, а т. зв. російська Феміда винесла рішення про проведення експертизи. 

Нагадаємо, ФСБ затримала Умерова цьогоріч у травні. Його звинувачують у закликах проти територіальної цілісності Росії. Приводом для цього стало його інтерв'ю каналу ATR, де він говорить про те, що треба змусити Росію вийти з окупованих Криму та Донбасу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ