Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Умерова збираються перевести в психіатричний стаціонар, – адвокат

Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова в анексованому Росією Криму збираються незаконно перевести в психіатричний стаціонар. Про це повідомив адвокат Микола Полозов у Twitter вранці 18 серпня.

"Попри поганий стан здоров'я Ільмі Умерова співробітники ФСБ збираються сьогодні незаконно перевести його в психіатричний стаціонар", – написав він.

Як відомо, 26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова.

12 травня ФСБ по Криму порушило проти Умерова кримінальну справу за ст.280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно перевели.

Умерова взяли на підписку про невиїзд.

21 липня районний суд Сімферополя відмовив йому у задоволенні скарги на постанову про порушення проти нього кримінальної справи.

11 серпня Умерову стало погано в суді, його ушпиталили. Незважаючи на це, суддя винесла постанову відправити Умерова на психіатричну експертизу. 

Умеров заявляв про намір оскаржити це рішення суду.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ