Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

УНП вимагає від Ющенка звернутись до Качинського щодо повернення Народного дому у Перемишлі у власність української громади

До 50-річчя Об'єднання українців у Польщі Українська народна партія вимагає від Віктора Ющенка порушити перед Президентом Польщі питання про повернення приміщення Народного дому, що у місті Перемишль, у власність української громади. Про це „Гал-info” повідомила прес-служба ЛОО УНП.
УНП наголошує на важливості вирішення цього питання, оскільки «у 1904 р. зазначена будівля була побудована за рахунок членських внесків української громади м.Перемишля, а у 1949 р. – націоналізована комуністичним польським режимом і досі не повернута українській громаді».
«Під час офіційних візитів до Польщі українська громада неодноразово зверталася до Вас з проханням допомогти у вирішенні цього питання. Українська народна партія, якій небайдужа доля українців за кордоном, звертається до Вас з проханням порушити перед Президентом Польщі Лехом Качинським питання про повернення приміщення Народного дому м. Перемишль у власність Об'єднання українців у Польщі до 50-річчя з часу його створення», - йдеться у документі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ