Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

УПЦ КП не відновлюватиме переговори з УАПЦ після зриву Об'єднавчого собору

Українська православна церква Київського патріархату (УПЦ КП) не відновлюватиме переговори щодо об'єднання з Українською автокефальною православною церквою (УАПЦ). Про це заявив у вівторок, 15 вересня, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, відповідаючи на запитання кореспондента НБН.

«З Автокефальною Церквою не будуть відновлюватися переговори (про створення Єдиної помісної православної церкви - НБН), тому що це обман народу. Вони говорять про те, що вони хочуть об'єднатися і готові вести переговори про об'єднання, а коли справа доходить до об'єднання ... Ми вже призначили на 14 вересня скликання Собору, і вони погодилися, а в останній момент вони відмовилися», - сказав Філарет.

За його словами, такі дії УАПЦ означають, що вони ніколи не підуть на об'єднання. «Тому, що залежні від Москви, і тому ми з ними переговорів вести не будемо. Не будемо обманювати український народ», - зазначив патріарх.

Він додав, що УПЦ КП буде вести переговори з окремими парафіями, які хочуть увійти в Єдину українську православну церкву. «А з цими ми не будемо, щоб не обманювати народ», - підкреслив Філарет.

Як повідомляв НБН, у квітні місцеблюститель Української автокефальної православної церкви митрополит Макарій заявив про готовність об'єднатися з Українською православною церквою Київського патріархату.

УПЦ КП підтвердила готовність до об'єднання з УАПЦ.

14 вересня мав відбутися Об'єднавчий собор з метою об'єднання двох церков.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ