Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд виділив кошти на погашення боргів перед шахтарями державних шахт

Міністерство енергетики України виділило додатково майже 340 млн грн для шахтарів державних шахт. Про це на засіданні Уряду в середу, 1 липня, повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, - інформує Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.
Фото Олена Ляхович

"Це означає, що вперше за значний період у держави немає боргів перед шахтарями державних шахт в поточному режимі", - заявив очільник Уряду, додавши, що «борги погашені перед практично 40 тисячами робітників, які виконують титанічну роботу кожного дня».

«Президент давав доручення вирішити проблему заборгованості по зарплатах, і відповідне завдання нам вдалося виконати і попри коронакризу, і попри кризу в енергетиці. Надалі я попрошу в.о. Міністра енергетики уважно слідкувати за ситуацією та в разі потреби дуже швидко приймати рішення», - підсумував Прем’єр-міністр.

За інформацією Міністерства енергетики, 26 червня Міністерство фінансів, за пропозицією Міненерго, здійснило наближення бюджетних асигнувань за програмою «Реструктуризація вугільної галузі» з листопада – грудня на червень. 339 млн грн спрямовано для погашення заборгованості із заробітної плати перед шахтарями за квітень і травень 2020 року. За 6 місяців 2020 року вугледобувними підприємствами на виплату заробітної плати та погашення заборгованості з неї спрямовано 3,5 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ