Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд запропонує Раді амністію для 1,5 тис. засуджених

Кабінет Міністрів внесе на розгляд Верховної Ради проект Закону «Про амністію у 2013 році», розроблений Міністерством юстиції та схвалений у середу на засіданні уряду. Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

«Проектом Закону "Про амністію у 2013 році" передбачається оголосити амністію і поширити її дію на ті категорії засуджених, які скоїли злочини невеликої або середньої тяжкості», - йдеться у повідомленні.

Положення законопроекту можуть бути застосовані до неповнолітніх осіб; жінок, вагітних на день набрання чинності Законом, жінок та чоловіків, які мають дітей віком до 18 років або дітей-інвалідів; пенсіонерів, ветеранів війни, інвалідів першої, другої та третьої груп, хворих на туберкульоз, онкологічні захворювання тощо. Загалом це близько 1,5 тисячі осіб указаних категорій.

У міністерстві наголошують, що ухвалення закону дозволить зменшити чисельність осіб, які на даний час відбувають покарання в місцях позбавлення волі, проте не становлять значної суспільної небезпеки. У свою чергу це стане проявом гуманізму держави у сфері виконання кримінальних покарань, зауважили у Мін'юсті.

В разі ухвалення закон набере чинності за день після його опублікування.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ