Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Усі ініціативи України в ОБСЄ завалені Росією – Клімкін

Відкласти українське питання та об'єднатися в боротьбі з "Ісламською державою". До цього на засіданні міністрів закордонних справ ОБСЄ в Белграді закликав представник Росії Сергій Лавров, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Своєю чергою, глава українського МЗС Павло Клімкін нагадав йому, що українське питання – на порядку денному белградської зустрічі. І російські сепаратисти в Україні загрожують світу не менше, ніж бойовики "ІДІЛу". 

Підтримав Клімкіна і держсекретар США Джон Керрі. За його словами, на Донбасі необхідне цілковите перемир'я, проведення виборів під контролем ОБСЄ та повернення Україні контролю над українсько-російським кордоном. Попри підтримку України іншими учасниками саміту, українська делегація сумнівається, чи вдасться в Белграді ухвалити загальну міністерську декларацію.

Проти традиційно може виступити Москва, яка всіляко спростовує свою причетність до подій на Донбасі.

"Ми пропонували проекти рішень, проекти щодо участі ОБСЄ в контролі кордону, що ОБСЄ може зробити з цього приводу, проекти рішень щодо політв'язнів, журналістів. Але все, звісно, було завалено російською стороною", - розповів Клімкін.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ