Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Усміхнись мені. Я хочу бути твоїм другом», - у Львові підтримали особливих дітей

До Міжнародного дня людини з синдромом Дауна, сьогодні, 21 березня, у Львові перед входом до Ратуші відбувся яскравий флешмоб «Усміхнись мені. Я хочу бути твоїм другом», в якому взяли участь діти та молодь з синдромом Дауна, їх сім’ї та друзі, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Також захід відвідали представники комунальних та недержавних установ, громадські активісти та небайдужі львів’яни, які продемонстрували свою підтримку людям з синдромом Дауна. Долучився до заходу також міський голова Львова Андрій Садовий.

«Бог любить всіх однаково. Вітаємо дітей сонця – ви сонячні діти», - сказав Андрій Садовий, міський голова Львова.

Щороку у Львові, як і в інших куточках світу, відбуваються різноманітні заходи, метою яких є демонстрація можливостей і талантів людей з синдромом Дауна. Мета цього флешмобу – продемонструвати відкритість людей з синдромом Дауна для світу. Адже так само як люди зі звичним набором хромосом, люди з трисомією прагнуть, насамперед, прийняття та підтримки від оточуючих.

«Я мама восьмирічної дівчинки з синдромом Дауна і, власне, з того все почалось. Кожного разу, коли я думала про те, що я буду говорити, насправді окрім слова «дякую» тут важко щось додати. Бо я дякую від самого початку, дякую всім тим людям, які є з нами, батькам, які об’єднані, і тим людям, які нам допомагають, підтримку яких ми відчуваємо, навіть коли їм здається, що вони для нас нічого не роблять. Друзі! Те, що ви є відкриті для нас – це вже є велика справа, і весь той поступ, який ми маємо в житті з особливими потребами, він є завдяки вам. І я дякую медіа – вони теж є нашими великими друзями. Дякую і закликаю вас залишатися з тими великими серцями, і тоді ми точно зробимо життя наших дітей і нашої молоді з особливими потребами ще кращим», - сказала Юлія Аронова, голова ГО «Розправлені крила».

Флешмоб організувала ГО «Розправлені крила» за підтримки Львівської міської ради. Ведучим заходу був Олег Пригода. Умовами участі у заході були гарний настрій, кольорові шкарпетки або ж будь-який жовтий аксесуар.

«Ми хотіли продемонструвати відкритість людей зі синдромом Дауна до світу, ми хотіли відчути підтримку тих людей, які є, а ще – ми хотіли накликати весну.

Щороку в області народжується близько 20 діток зі синдромом Дауна. В нас дуже рідко відмовляються від таких діток, у нашому регіоні практично відмов нема. Моя Діана вчиться у масовій школі, але не кожна дитина зі синдромом Дауна може вчитись у звичайній школі, бо вони всі є різні. Зараз з інклюзивною освітою ми маємо багато викликів, але я це сприймаю спокійно, бо розумію, що це логічний процес.

Ці діти не є інші, їх треба любити, цілувати, обнімати. Дитина має бути прийнята, будь-яка, з будь-яким набором хромосом, все йде з любові та прийняття», - додала Юлія Аронова, голова ГО «Розправлені крила».

Довідка.

Громадська організація «Розправлені крила» - це об’єднання батьків дітей з інвалідністю Львова та Львівської області, а також осіб, які бажають долучитися до творення кращого сьогодення та майбутнього дітей та молоді з особливими потребами. Організація була створена у лютому 2011 року і до липня 2016 року носила назву «Батьки Джерела». Мета діяльності ГО «Розправлені крила» - захист та реалізація прав дітей та молоді з інвалідністю у медичній, соціальній та освітній сферах.

Контактна особа: Аронова Юлія, тел. 098-00-34-18,  [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ