Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ув’язненого у Росії українця Панова скоро етапуватимуть знову — брат

Українця Євгена Панова, який перебуває у московському Слідчому ізоляторі «Матроська Тиша» в Росії, незабаром етапуватимуть до іншого СІЗО.

Про це у коментарі Громадському радіо повідомив брат Євгена Панова Ігор Котелянець.

«Нещодавно у нього був український консул. Він намагався дізнатися, які у нього нагальні потреби, бо у СІЗО «Матроська тиша» він перебуватиме недовго. Як тільки надійде витяг про рішення суду, то його будуть етапувати. Його триматимуть у цьому СІЗО не більше 10 днів», — розповів Котелянець.

Через  перевезення Панова у інше СІЗО йому поки не передаватимуть посилку із речами, бо вона не встигне дійти до етапування, додав Котелянець.

Також, за словами брата Панова, умови у московському СІЗО «Мотроська тиши» дещо кращі за кримський Слідчий ізолятор, де він перебував напередодні. Стан здоров’я ув’язненого українця залишається задовільним.

Нагадаємо, 12 жовтня стало відомо, що українця Євгена Панова етапують в московське СІЗО«Матроська тиша».

Раніше повідомлялось, що до засудженого в анексованому Криму українця Панова не допустили лікаря після місяця скарг.

13 липня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму засудив фігуранта справи «українських диверсантів» Євгена Панова до 8 років колонії суворого режиму. Він відмовився від угоди зі слідством. Захист українця оскаржив вирок. 25 жовтня Верховний суд Росії залишив без змін вирок стосовно Євгена Панова.

В опублікованому ФСБ відео з боєприпасами, нібито вилученими в українських «диверсантів», Панова показують у наручниках. Його супроводжували співробітники російських спецслужб.

Згодом у МЗС РФ заявили, що внаслідок ліквідації нібито української диверсійної групи, крім Панова, було затримано Андрія Захтея.  Панов відмовився йти на «угоду зі слідством».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ