Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Антикорупційному суді пояснили, чому зобов'язали НАБУ відкрити справу проти Кличка

У Вищому антикорупційному суді пояснили, чому зобов'язали Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження щодо київського міського голови Віталія Кличка.

Як повідомили в прес-службі суду, 18 жовтня суддя Антикорупційного суду частково задовольнив скаргу про бездіяльність керівника головного підрозділу детективів НАБУ, передає Громадське.

«Судове рішення у цій частині мотивоване тим, що обов’язок слідчого прийняти заяву про вчинення кримінального правопорушення та впродовж 24 годин внести за цією заявою відомості до ЄРДР виникає незалежно від обґрунтованості або необґрунтованості такої заяви, а також від того, чи подана ця заява з порушенням або дотриманням територіальної чи предметної підслідності», — повідомили в пресслужбі.

Раніше до суду надійшла скарга на НАБУ про бездіяльність щодо початку розслідування можливих правопорушень Кличка і його двох заступників по ч. 2 ст. 364 (Зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 368 (Одержання неправомірної вигоди), ч. 3 ст. 191 (Розкрадання держкоштів), ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та інших злочинів Кримінального кодексу.

Позивач заявляв про самовільне захоплення земельних ділянок, несанкціоновану забудову та самовільну реконструкцію житлових і нежитлових споруд в Києві.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження проти міського голови Києва Віталія Кличка. Бюро внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань після відповідного рішення Антикорупційного суду від 18 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ