Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Антимонопольному комітеті стверджують: УКБ провело тендери згідно з чинним законодавством

У висновках Антимонопольного комітету України №33/Дз від 29.11.2006 р., наданих Управлінню капітального будівництва, зазначено, що тендери на виконання робіт проведено  згідно з чинним законодавством – повідомили «Гал-іnfо» у прес-службі Львівської міськради.

Управління капітального будівництва проводило реконструкцію будинків, які належать до історичного ареалу Львова, за кошти, які були виділені з Державного бюджету у 2005 та 2006 роках. Усі роботи з реконструкції будинків та виведення їх з аварійного стану УКБ провело згідно з проектно – кошторисною документацією, – зазначає начальник управління Василь Миськів. “Зауваження є тільки до процедури проведення тендеру щодо реконструкції каналізаційного колектора на вул. Лесі Українки, ці зауваження Управління капітального будівництва готове спростувати документально”,  – зазначає він.
На зауваження Головного КРУ про те, що Перший український театр для дітей та юнацтва  не є пам’яткою архітектури, Управління має аргументовану відповідь – театр було включено в план робіт згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №765 від 18.09.2006 р., де вказано, що реконструкції підлягають не тільки пам’ятки архітектури, а й ті будинки, які знаходяться в межах історичного ареалу м. Львова.
 У 2005 р. частину коштів субвенції було повернуто у держбюджет не внаслідок проведеної перевірки, а у зв’язку з тим, що Державна служба історичних пам’яток заборонила проводити реконструкцію каплиці Боїмів та інших об’єктів.
Зауваження КРУ про неправильно проведені тендери на суму 11,5 млн грн. спростовується висновками Антимонопольного комітету України № 33/Дз від 29.11.2006 р., де вказано, що тендери проведено згідно з чинним законодавством.
Як зазначили у прес-службі, Управління капітального будівництва Львівської міської ради передасть усі підтверджуючі документи в прес-службу ЛМР, і журналісти зможуть ознайомитися з матеріалами у текстовому вигляді, а також переглянути матеріали на сайті ЛМР у рубриці “Актуально”.
Нагадаємо, що 20 грудня заступник голови Головного контрольно-ревізійного управління України Сергій Бельчик заявив, що львівські «реконструктори» вкрали 3% коштів, виділених на реконструкцію Львова. За його словами, з 81,9 мільйона гривень, які виділили на збереження історичної забудови Львова, 2,4 мільйона використали незаконно. За результатами поведеної ревізії в Управлінні капітального будівництва та Управлінні житлово-комунального господарства Львівської міськради, КРУ виявлено низку порушень ще на етапі включення будинків в список об‘єктів, які фінансуються з державного бюджету.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ