Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В Асоціації саперів повідомили, яку площу українських земель доведеться розміновувати після рашистів

З початком широкомасштабної агресії РФ проти України фахівці Асоціації саперів України разом з оператором протимінної діяльності Demining Solutions ведуть підрахунок небезпечних територій (підозрювані та підтверджені небезпечні райони, які забруднені вибухонебезпечними предметами) України.

Про це повідомляють на офіційній сторінці Асоціації у фейсбуці.

Всі дані обробляються на основі відкритих джерел інформації за допомогою спеціального геоінформаційного програмного забезпечення відповідно до СОП організацій та з урахуванням рекомендацій IMAS  08.10, Національного стандарту ПМД 8820:2018. 

Станом на 21 березня 2022 року експерти підрахували орієнтовну загальна площа небезпечних територій (підозрювані та підтверджені райони, які забруднені вибухонебезпечними предметами) України, вона становить щонайменше 82 525 км2. 

Зазначені території вказані на карті. 

Після перемоги зазначені території підлягатимуть гуманітарному розмінуванню. В асоціації зауважують, що цей тягар також ляже на плечі українців.

"Це лише попередні розрахунки і ми продовжуємо роботу. Реалізація проєкту Асоціації саперів України стала можливою завдяки фінансовій підтримці Ukraine Humanitarian Fund Управління ООН з координації гуманітарних справ", - додали в Асоціації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ