Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Австрії десятки тисяч вийшли на протест проти 12-годинного робочого дня

Австрійські профспілки невдоволені планами уряду дозволити роботодавцям встановлювати 12-годинний робочий день. Вони вивели на протест у столиці країні Відні, за даними поліції, близько 80 тисяч людей, - DW.

У столиці Австрії Відні в суботу, 30 червня, десятки тисяч людей протестували проти планів уряду ухвалити зміни до трудового законодавства, які уможливлять запровадження роботодавцями 12-годинного робочого дня без підвищеної оплати праці. За даними австрійської поліції, у демонстрації взяло участь близько 80 тисяч людей. Організатори заявляли про участь у заході від 170 до 200 тисяч осіб. 

"Ми протистоятимемо цьому усіма можливими засобами, які у нас є", - пообіцяв глава Союзу профспілок Австрії Вольфґанґ Катціан (Wolfgang Katzian). Окрім можливого подовження робочого дня до 12 годин, австрійський уряд консерваторів та правопопулістів збирається також дозволити встановлення роботодавцями 60-годинного робочого тижня без підвищеної оплати праці. Утім, працівникам дозволять відмовлятися працювати понад 10 годин на день без зазначення причин. Відповідні зміни до законодавства австрійський парламент планує ухвалити у четвер, 5 липня.

Австрійські профспілки виступають категорично проти планів уряду та вимагають від нього винести це питання на референдум.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ