Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В чергу на вакцинацію можна буде записатись через "Дію"

З наступного тижня українці зможуть записатися в лист очікування на вакцинацію від COVID-19 через Дію. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Команда Мінцифри за допомогою застосунку та порталу Дія формує лист очікування для МОЗ. Онлайн-послуга спростить мільйонам людей процес реєстрації. Не потрібно буде ходити до лікарень, стояти в чергах, щоб записатися на вакцинацію.

Спільно з МОЗ ми готуємо інструмент, що забезпечить ефективну організацію цього процесу. Мінцифра розробила технічну частину запису до листа очікування вакцинації від COVID-19. Це дозволить чітко бачити повну картину системи записів, мінімізує контакти та черги. Послуга в кілька кліків спростить мільйонам людей процес реєстрації. Записатися до листа очікування можна буде в застосунку Дія та на порталі https://diia.gov.ua. Це буде онлайн, а отже, максимально зручно та швидко. Також записатися можна буде за допомогою національного контакт-центру МОЗ.

Мінцифра вже проводить внутрішнє альфа-тестування послуги в Дії. Громадянам, які будуть в електронній черзі, запропонують записатись до пункту щеплення, обравши конкретну дату та час візиту. Відповідно до етапу, який визначено Дорожньою картою по вакцинації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ